MSSpeech-Forum Homepage
Forum Home Forum Home > Windows™ Speech Recognition Forums for New and Disabled Users. Help, Files and FAQs. > Macros and Macro Development
  New Posts New Posts RSS Feed: Newbie question, but I need help
  FAQ FAQ  Forum Search   Calendar   Register Register  Login Login

Newbie question, but I need help

 Post Reply Post Reply
Author
Message / View First Unread Post
Sixwheels View Drop Down
Member
Member
Avatar

Joined: 27/Mar/2011
Location: MD
Online Status: Offline
Posts: 86
Post Options Post Options   Quote Sixwheels Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Newbie question, but I need help
    Posted: 29/Jan/2012 at 4:18pm
I've owned the toolkit for awhile now, but never got into macros until recently. I'm trying to do something simple, but practically important. Because of my disability, and my sister's, also, there are times when she gets stuck, and there is no alternative for me but to call some one from the outside, or our own house number to get help.
So what I'm trying to do is set up a macro that will dial a specific number on my softphone. I own Express Talk, and so far I am completely capable of getting the program to launch, and the number to go into the dialing string gadget, but I cannot figure out how to issue a "Return" afterwards so that the number is actually dialed.
 
Any help with this would be greatly appreciated. Smile
 
Take care,
 
Jim
Back to Top
mmarkoe_admin View Drop Down
Admin Group
Admin Group
Avatar

Joined: 16/Jul/2008
Online Status: Offline
Posts: 301
Post Options Post Options   Quote mmarkoe_admin Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 30/Jan/2012 at 11:53am
Originally posted by Sixwheels

So what I'm trying to do is set up a macro that will dial a specific number on my softphone. I own Express Talk, and so far I am completely capable of getting the program to launch, and the number to go into the dialing string gadget, but I cannot figure out how to issue a "Return" afterwards so that the number is actually dialed.
See the screenshot below of the WSRToolkit Macro Creation Wizard. The "Return" key would be programmed as the "Enter" key. Also, you may well need to insert a delay (pause) before executing the Enter command.  As you can see in the screenshot, specifying a Pause and its duration is a function of the Macro Wizard.

Marty Markoe, eMicrophones, Inc.
 
 
Back to Top
Sixwheels View Drop Down
Member
Member
Avatar

Joined: 27/Mar/2011
Location: MD
Online Status: Offline
Posts: 86
Post Options Post Options   Quote Sixwheels Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 30/Jan/2012 at 3:41pm
But, Marty, that still puts the Enter command before the numbers. So in effect, all that happens is that the phone is launched, the enter key is pressed, and then the numbers show up in the string gadget. Leaving me with a call that is not made. How do I get the Enter command after the phone number?
Back to Top
Sixwheels View Drop Down
Member
Member
Avatar

Joined: 27/Mar/2011
Location: MD
Online Status: Offline
Posts: 86
Post Options Post Options   Quote Sixwheels Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 30/Jan/2012 at 3:47pm
I think I've got it! Dumb me, I'm thinking it must all be done in one command, when the Enter simply has to be added separately. Embarrassed
 
It's working just fine. Very handy, and a real lifesaver. Smile
Back to Top
 Post Reply Post Reply

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums® version 9.66
Copyright ©2001-2010 Web Wiz

This page was generated in 0.063 seconds.

Microsoft Most Valuable Professional

§- Thank you for visiting our Windows Speech Recognition and Macro Forum.. -§